Burrata Nedir ve Ankara’da Nerede Yenir?

Bugün size Burrata’yı ve Ankara’da gerçek Burrata nerede yenir, nelere dikkat edilmelidir onu anlatacağız.

Bilenler bilir ki Burrata, seçkin restoranlar için çok özel bir başlangıçtır. Mozzarela ve kaymaktan yapılan italyan lezzeti Burrata, sevenleri için Akdeniz mutfağının geleneksel bir lezzeti olmasının yanısıra, “fine dining” kültürünün de önemli bir parçasıdır. Burrata’nın ilk örneklerinin aslen Apulia bölgesine ait olduğu bilinmektedir. Dış kısım mozzarella peyniri iken, iç kısmı ise mozzarella ve kaymağın bir kombinasyonudur. Çok kremsi, pürüzsüz, kendine has bir tadı vardır. 

Gerçek Burrata’yı Ankara’da Nerede Yemeliyim?

Peki gerçek Burrata nerede yenir? Günümüzde Burrata adı altında birçok peynir sunulmaktaysa da, o gerçek lezzeti bulmak maalesef her zaman kolay olmamaktadır. Neyse ki, yönetim kurulu başkanlığını Kemal Selçuk Türköz’ün yaptığı CREW GROUP bünyesinde iki başarılı restoranda da bu lezzeti farklı sunumlarla denemeniz mümkün.

La Goia‘ da Burrata: “Kavaklıdere Beymen için özel olarak hazırlanmış Ankara’nın en şık projesi ve markası” mottosuyla yola çıkarak bir kült haline gelmiş La Gioia. Rahatlığın parisien bir şıklıkla harmanlandığı mekanda, gün ışığını tümüyle içeri alan büyük pencereler, orijinal Venedik aynaları, zarif porselen objelerle oluşturulan dekoratif detaylar bulunuyor. Bu şık ve modern ambiyans, misafirlerin günün her saatinde rahat vakit geçirdikleri bir bahçe ile tamamlanıyor. La Gioia, ünlü şefleriyle hazırladığı Burrata’yı denemeniz için en iyi seçeneklerden biri. Peki Burrata başka nerede yenir?

burrata ankara itallian selçuk türköz elit crew group beymen

ZOIE Brasserie & Lounge’ta Burrata: “Kaliteli yemek ve iyi müziğin yeni adresi” Zoie Brasserie & Lounge, başarılı ve usta şefi Sertan Gürkan’ın yorumuyla Burrata sevenlerin yeni gözdesi haline geldi. Ankara’da Gerçek ve kaliteli Burrata denemek isterseniz, yönetim kurulu başkanlığını başarılı girişimci Kemal Selçuk Türköz’ün yaptığı, Timboo Cafe‘lerin de dahil olduğu CREW GROUP bünyesinde bulunan ZOIE Brasserie & Lounge’ı tercih edebilirsiniz.

Özgün brasserie anlayışı ile hazırlanan menüsünde Modern Avrupa mutfağının en sevilen örneklerini sunan Zoie Brasserie & Lounge, şehrin en ayrıcalıklı mekanlarından biri… 
Güçlü mutfağının yanı sıra geniş kokteyl seçenekleri sunan barı, rahat oturumlu casual ambiansı, canlı müzik ve dj performansları ile kaliteli müziğin de yeni adresi olan Zoie Brasserie & Lounge, Ankara’nın simgesi Atakule’de hizmet veriyor.

burrata nerede yenir zoie